Bio Goat Meat en de Bokkenbunker gezamenlijk verder

Publicatiedatum: 01-03-2018

Coöperatie Bio Goat Meat en Lydia van Maurik, oprichtster van de Bokkenbunker gaan gezamenlijk verder. Het merk Bokkenbunker wordt overgedragen aan de coöperatie. Lydia zal zich namens Bio Goat Meat blijven inzetten voor de bekendheid van geitenvlees in Nederland. 

Als het vlees van bokken uit de biologische melkgeitenhouderij bekender wordt kunnen de leden van Bio Goat  Meat de bokken op hun eigen boerderij grootbrengen. Dit doen ze volgens het biologische bokkenbunkerprincipe:  de bokjes krijgen tijd om te groeien en ruimte om te spelen, eten biologisch hooi, gras en graan en gaan als het weer het toelaat naar de wei. 

Bokkenbunker breidt uit

“Ik ben met de Bokkenbunker begonnen om bokjes een beter leven te geven. In de eerste twee jaar pionieren heb ik veel kunnen bereiken en zijn er mooie samenwerkingen ontstaan met enthousiaste boeren. Het is heel mooi dat nu zoveel boeren de handen ineen slaan om verder te bouwen aan een plekje voor de bok in de geitenhouderij. Door samen te werken zijn we sterker, blijven we transparant en houden we een helder gezamenlijk doel voor ogen. Dat is goed voor de bokjes EN voor de boeren,” licht Lydia haar keuze toe.

Bio Goat Meat 

Ook Heinie Alting, voorzitter van Bio Goat Meat, is enthousiast over de samenwerking: “Lydia heeft met de Bokkenbunker veel bekendheid gegeven aan het vlees van biologische bokjes uit de melkgeitenhouderij en een groot netwerk opgebouwd. Gezamenlijk kunnen we zorgen voor een goede afstemming van vraag en aanbod. En met de leden van de coöperatie kan de bokkenbunker kan groeien, met meer locaties in het hele land.”

Overige berichten

Blog: bokinclusief boeren
Hofweb neemt geitenvlees op in assortiment
Nominatie voor Food Heroes Award
Bokworst en Bockbier op Boktoberfesten
Boktober komt er aan!
Satéh en Pulled Bock als beste uit de test
Duurzaam koken met geitenbokkenvlees
Geitenvlees wint food challenge
De coöperatie te horen op Mangiare! radio 1