Geitenvlees wint food challenge

Publicatiedatum: 24-05-2018

Op de Hanzehogeschool in Groningen was 23 mei de finale van de Culinair Drenthe Food Challenge. Twaalf studenten diëtiek streden in duo’s in deze finale. Hun opdracht was om een Drentse voedselproducent te bezoeken en hun verhaal te vertellen. Vervolgens ontvingen ze een product van het erf of uit de tuin. Daarmee moesten ze zelf een recept maken, de voedingswaarden berekenen en het geheel op een smakelijke wijze presenteren.

Thomas van Egmond & Suzanne van der Land maakten een heerlijk Aziatisch gerecht met haas van een biologische geitenbok van Pronkjewail Melkgeiten, de biologische geitenboerderij van Bio Goat Meatleden Rien en Marieke Louwes. 

Jury kiest unaniem voor geitenvlees

De jury bestaat uit Menthe Malingre, docent diëtiek, Marjan Nijenbanning, oprichtster van de MBO Terra opleiding op gebied van Food & Innovatie en Bianca Grote Beverborg, oprichtster van Culinair Drenthe. Zij hebben alle verhalen en recepten gelezen. Ook hadden ze de taak om elk recept te proeven. De jury was unaniem in haar oordeel. Thomas van Egmond & Suzanne van der Land zijn met hun geitenvleesrecept de winnaar van de Culinair Drenthe Food Challenge 2018. “Ze hebben een prachtig verhaal geschreven. Hun foto’s zijn helder en fris, het recept goed uitgekiend en de smaak was fantastisch. Het recept kan een op een op de menukaart van de restaurants in de omgeving worden opgenomen. Zo lossen we het probleem met de bokjes ook meteen op!” aldus het juryoordeel.

Overige berichten

Blog: bokinclusief boeren
Hofweb neemt geitenvlees op in assortiment
Nominatie voor Food Heroes Award
Bokworst en Bockbier op Boktoberfesten
Boktober komt er aan!
Satéh en Pulled Bock als beste uit de test
Duurzaam koken met geitenbokkenvlees
De coöperatie te horen op Mangiare! radio 1
Verspilling is Verrukelijk. Wij doen mee!