Nieuws

Blog: bokinclusief boeren

Drie jaar geleden startten mijn man en ik onze grote droom, een biologische geitenboerderij. De stallen werden verbouwd, de geiten kwamen en al snel begon het lammerseizoen. Een geweldige tijd. Elke dag kwam er nieuw leven bij op onze boerderij. We zagen de nieuwe generatie melkgeiten geboren worden.
Lees meer >

Hofweb neemt geitenvlees op in assortiment

Bokjes zijn een volwaardig onderdeel van een biologische geitenboerderij. Ze geven weliswaar geen melk, maar ze worden wel geboren zodat hun moeders melk gaan geven. En dus willen we dat deze bokjes, nadat ze een goed leven hebben gehad, uiteindelijk hun weg vinden naar een Nederlands bord. 
Lees meer >

Nominatie voor Food Heroes Award

Bio Goat Meat is genomineerd voor een Food Heroes Award in de categorie ‘mannelijke dieren’. De Food Heroes Award is een internationale prijs voor initiatieven die voedselverspilling tegengaan. Bio Goat Meat is genomineerd vanwege haar inzet voor de vermarkting van geitenvlees van bokjes, zodat het niet verspild wordt maar op het bord belandt.
Lees meer >

Bokworst en Bockbier op Boktoberfesten

Door heel het land hebben restaurants oktober omgedoopt tot Boktober. Ze organiseren Boktoberfesten waar mensen naast heerlijke bockbiertjes ook kennis kunnen maken met vlees van geitenbokken. Initiatiefnemer van de Boktoberfesten zijn de biologische geitenhouders van coöperatie Bio Goat Meat. 
Lees meer >

Boktober komt er aan!

In samenwerking met verschillende restaurants die biologische bokjes een warm hart toedragen organiseert Bio Goat Meat vanuit haar merk Bokkenbunker verschillende 'boktoberfeesten'. Geïnspireerd op de Duitse Oktoberfesten met lange tafels, bierpullen, Duitse Schlagers, bokwurst und sauerkraut.  Op deze Boktoberfesten zijn allerlei soorten geitenvlees aanwezig, om daar te nuttigen én pakketten om mee naar huis te nemen. Proef bijvoorbeeld de heerlijke bokworst van Brandt & Levie worstmakers of de traditionele satéh kamping op een van de onderstaande Boktoberfeesten  
Lees meer >

Satéh en Pulled Bock als beste uit de test

Connecting Agri & Food heeft in opdracht van Bio Goat Meat een smaaktest uitgevoerd met een viertal geitenvleesproducten. Saté en Pulled Bock kwamen als beste uit de test.
Lees meer >

Duurzaam koken met geitenbokkenvlees

Geitenbokkenvlees is niet de gemakkelijkste vleessoort om klaar te maken. ,,Het heeft een sterke smaak’’, zegt Gideon Zahavi in de keuken van het Drenthe College in Meppel. ,,Je moet het wat verzachten.’’ Gideon legt net met zijn teamgenoten Giovanni Slaper en Ineke Boers-Vriends de laatste hand aan hun inzending voor de wedstrijd koken met bokkenvlees bij de opleiding tot zelfstandig kok.
Lees meer >

Geitenvlees wint food challenge

Op de Hanzehogeschool in Groningen was 23 mei de finale van de Culinair Drenthe Food Challenge. Twaalf studenten diëtiek streden in duo’s in deze finale. Hun opdracht was om een Drentse voedselproducent te bezoeken en hun verhaal te vertellen. Vervolgens ontvingen ze een product van het erf of uit de tuin. Daarmee moesten ze zelf een recept maken, de voedingswaarden berekenen en het geheel op een smakelijke wijze presenteren.
Lees meer >

De coöperatie te horen op Mangiare! radio 1

Vrijdag 16 maart zond Radio 1 tijdens het programma Mangiare! een item uit over geitenlamsvlees. De reportage is opgenomen op de boerderij 'Pronkjewail' van Rien en Marieke Louwes. 
Lees meer >

Verspilling is Verrukelijk. Wij doen mee!

Achttien ondernemers, waaronder de Bokkenbunker, het merk van Bio Goat Meat, die oplossingen bieden voor voedselverspilling, lanceren samen met MVO Nederland vandaag het platform Verspilling is Verrukkelijk. Met het platform tonen de initiatiefnemers wegen om voedselverspilling snel verleden tijd te maken.
Lees meer >