Nieuws

Bokworst en Bockbier op Boktoberfesten

Door heel het land hebben restaurants oktober omgedoopt tot Boktober. Ze organiseren Boktoberfesten waar mensen naast heerlijke bockbiertjes ook kennis kunnen maken met vlees van geitenbokken. Initiatiefnemer van de Boktoberfesten zijn de biologische geitenhouders van coöperatie Bio Goat Meat. 
Lees meer >

Boktober komt er aan!

In samenwerking met verschillende restaurants die biologische bokjes een warm hart toedragen organiseert Bio Goat Meat vanuit haar merk Bokkenbunker verschillende 'boktoberfeesten'. Geïnspireerd op de Duitse Oktoberfesten met lange tafels, bierpullen, Duitse Schlagers, bokwurst und sauerkraut.  Op deze Boktoberfesten zijn allerlei soorten geitenvlees aanwezig, om daar te nuttigen én pakketten om mee naar huis te nemen. Proef bijvoorbeeld de heerlijke bokworst van Brandt & Levie worstmakers of de traditionele satéh kamping op een van de onderstaande Boktoberfeesten  
Lees meer >

Satéh en Pulled Bock als beste uit de test

Connecting Agri & Food heeft in opdracht van Bio Goat Meat een smaaktest uitgevoerd met een viertal geitenvleesproducten. Saté en Pulled Bock kwamen als beste uit de test.
Lees meer >

Duurzaam koken met geitenbokkenvlees

Geitenbokkenvlees is niet de gemakkelijkste vleessoort om klaar te maken. ,,Het heeft een sterke smaak’’, zegt Gideon Zahavi in de keuken van het Drenthe College in Meppel. ,,Je moet het wat verzachten.’’ Gideon legt net met zijn teamgenoten Giovanni Slaper en Ineke Boers-Vriends de laatste hand aan hun inzending voor de wedstrijd koken met bokkenvlees bij de opleiding tot zelfstandig kok.
Lees meer >

Geitenvlees wint food challenge

Op de Hanzehogeschool in Groningen was 23 mei de finale van de Culinair Drenthe Food Challenge. Twaalf studenten diëtiek streden in duo’s in deze finale. Hun opdracht was om een Drentse voedselproducent te bezoeken en hun verhaal te vertellen. Vervolgens ontvingen ze een product van het erf of uit de tuin. Daarmee moesten ze zelf een recept maken, de voedingswaarden berekenen en het geheel op een smakelijke wijze presenteren.
Lees meer >

De coöperatie te horen op Mangiare! radio 1

Vrijdag 16 maart zond Radio 1 tijdens het programma Mangiare! een item uit over geitenlamsvlees. De reportage is opgenomen op de boerderij 'Pronkjewail' van Rien en Marieke Louwes. 
Lees meer >

Verspilling is Verrukelijk. Wij doen mee!

Achttien ondernemers, waaronder de Bokkenbunker, het merk van Bio Goat Meat, die oplossingen bieden voor voedselverspilling, lanceren samen met MVO Nederland vandaag het platform Verspilling is Verrukkelijk. Met het platform tonen de initiatiefnemers wegen om voedselverspilling snel verleden tijd te maken.
Lees meer >

Bio Goat Meat en de Bokkenbunker gezamenlijk verder

Coöperatie Bio Goat Meat en Lydia van Maurik, oprichtster van de Bokkenbunker gaan gezamenlijk verder. Het merk Bokkenbunker wordt overgedragen aan de coöperatie. Lydia zal zich namens Bio Goat Meat blijven inzetten voor de bekendheid van geitenvlees in Nederland.  Als het vlees van bokken uit de biologische melkgeitenhouderij bekender wordt kunnen de leden van Bio Goat  Meat de bokken op hun eigen boerderij grootbrengen. Dit doen ze volgens het biologische bokkenbunkerprincipe:  de bokjes krijgen tijd om te groeien en ruimte om te spelen, eten biologisch hooi, gras en graan en gaan als het weer het toelaat naar de wei. 
Lees meer >

Editie NL schenkt aandacht aan bokjes

"We moeten meer geitenvlees eten. Wanneer dat gebeurt kunnen de bokjes in Nederland een beter en langer leven krijgen. Met het samenwerkingsverband 'Bio Goat Meat' hopen meer dan dertig Nederlandse biologische geitenboeren meer bokkenvlees op de kaart en in de supermarkt te krijgen." Zo opent het artikel van EditieNL over de oprichting van onze coöperatie. Zij maakten opnames bij Marieke Louwes op de boerderij en brachten een item in de uitzending van 20 februari. Bekijk de video.
Lees meer >

Het bokjesverhaal op NOS radio 1

Naar aanleiding van de oprichting van Bio Goat Meat schreef de NOS een artikel en maakte ze een reportage voor Radio 1. Hieronder een samenvatting van het artikel. Het volledige artikel en de radioreportage leest en luistert u hier. 
Lees meer >