Doelen

Bekendheid voor biologisch geitenvlees in Nederland

Het is de hoogste tijd dat Nederlanders ontdekken wat in andere landen de rest van de wereld al lang weet. Biologisch geitenvlees is heerlijk, duurzaam en gezond vlees. Om het geitenvlees bekender te maken organiseren we, samen met onze partners evenementen. De evenementen variëren van lammetjesdagen bij onze leden, tot kookworkhops en -wedstrijden voor (leerling)koks.  

Heerlijke, duurzame producten ontwikkelen 

Heerlijk vlees begint bij een heerlijk leven. En daar begint ook Bio Goat Meat. De bokjes van onze boerderijen leven in ruime stallen met veel daglicht en krijgen weidegang. Alles volgens de biologische normen. Samen met partners als KOOC en Van de Huijgevoort zorgen we voor heerlijke, duurzame producten. 

Waarde(ring) voor de bok

Om melk te produceren moet een geit eerst lammeren krijgen, en de helft van de lammeren is een bokje. Bokjes geven geen melk en zijn daarom een ‘bijproduct’ van melkproductie. Maar, het omgekeerde is ook waar. Zonder bokken geen melk. Wij willen er voor zorgen dat geitenvlees van de bok de waardering krijgt die het ook in andere landen heeft. En daarmee ervoor zorgen dat bokjes voor ook voor de boer meer waarde krijgt en niet langer een kostenpost is. 

Korte, transparante, duurzame ketens

Ons doel is dat het vlees van de biologische bokjes uit Nederland in Nederland op het bord belandt. Op een duurzame manier, dus zo kort mogelijk transport voor de dieren en regionale consumptie. Korte, transparante en duurzame ketens dus.