De geitenhouderij van familie Reimert

Op dit biologische melkgeitenbedrijf wonen wij, Gerard, Ans en Lisa samen met onze andere kinderen. Ons bedrijf is gevestigd in Mariënheem. Wij melken onze 1300 melkgeiten 2 keer per dag. Hiernaast hebben wij 350 lammeren voor de opfok. Zij vormen de nieuwe generatie melkgeiten. 
 

Geiten en lammeren in de wei

De melkgeiten kun je in de zomertijd om de boerderij zien. Zij krijgen elke 5 weken een nieuwe weide. Zo voorkomen we wormbesmetting. We hebben speeltoestellen in de weide voor de lammeren. Daar spelen ze graag op en ze zijn dus ook veel buiten te zien!

Wij hebben 85 ha land in gebruik. Hierdoor zijn wij zelfvoorzienend. Al  het land dat wij in gebruik hebben, eigen en middels samenwerking, ligt rond 8 km van ons bedrijf. De geiten krijgen als rantsoen gras, mais en brok gevoerd.

Verbinding tussen boer en burger

Wij vinden het belangrijk om burgers  te laten zien wat er op ons bedrijf gebeurt. Dit doen wij onder andere door een Facebookpagina en achter op één van de stallen is het Panorama Salland geschilderd die je vrij kunt bezichtigen. Ook loopt het wandelpad van het ommetje van Mariënheem achter over ons weiland en door ons bos,  genaamd het Snappertspad. En doen wij mee aan Salland Eet en Boert Bewust.

Trots 

Om geitenkaas te produceren moet een geit ook aflammeren om melk te kunnen geven, de helft hiervan is bokjes, dus voor kaasproductie niet nodig. Om deze lammeren op een verantwoordelijke wijze groot te brengen en de dieren zo min mogelijk te verplaatsen houden wij ze liever onder onze eigen hoede en verkopen we het vlees via Bio Goat Meat.  
Wij zijn trots op ons bedrijf en de gehele agrarische sector!