Nominatie voor Food Heroes Award

Publicatiedatum: 12-02-2019

Bio Goat Meat is genomineerd voor een Food Heroes Award in de categorie ‘mannelijke dieren’. De Food Heroes Award is een internationale prijs voor initiatieven die voedselverspilling tegengaan. Bio Goat Meat is genomineerd vanwege haar inzet voor de vermarkting van geitenvlees van bokjes, zodat het niet verspild wordt maar op het bord belandt.

De doelstelling van de coöperatie is om de bokjes geboren op de biologische melkgeitenbedrijven op een duurzame manier op te fokken en te vermarkten in het biologische segment. In het oprichtingsjaar 2018 kwam de coöperatie veelvuldig in het nieuws, werden en ‘boktoberfesten’ georganiseerd en werden er al meer dan 1.000 Chevons (bokken van 6-8 maanden) verkocht. Geitenvlees is letterlijk en figuurlijk beter op de kaart gekomen. En dat bleef niet onopgemerkt. De jury verkoos Coöperatie Bio Goat Meat uit de 76 inzendingen tot een van de drie finalisten in de categorie mannelijke dieren. Voorzitter Heinie Alting is erg verheugd met de nominatie: “Biologisch geitenvlees op de kaart zetten is geen eenvoudige opgave. De nominatie is een hele mooie erkenning de inspanningen van het afgelopen jaar.” De andere twee finalisten in de categorie mannelijke dieren zijn InOvo en Bickus.

Food Heroes Finalist

De Food Heroes Award is een initiatief van instanties uit meerdere Europese landen, waaronder ZLTO (Nederland) , University of Lincoln (Groot-Brittannië), Flanders District of Creativity (België), Asscociation des Chambres d’Agriculture (Frankrijk) en Bord Lascaigh Mhara (Ierland). Zij hebben de Food Heroes Award in het leven geroepen omdat ze infinitieven willen ondersteunen die iets doen tegen voedselverspilling. Want wereldwijd gaat nog altijd een derde van alle voedsel verloren.

Stemmen voor publieksprijs

De prijzen worden uitgereikt tijdens de CFIA-fair in Rennes, Frankrijk. Tijdens de speciale Award Show zullen de winnaars de prijzen uitgereikt krijgen uit handen van de voorzitter van de jury, EU-commissaris Gezondheid en Voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis. Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: groente en fruit, mannelijke dieren en vis en schaaldieren. Er is voor elke categorie ook een publieksprijs. Hiervoor kan gestemd worden via https://vote.foodheroesaward.eu/.

Overige berichten

Blog: bokinclusief boeren
Hofweb neemt geitenvlees op in assortiment
Bokworst en Bockbier op Boktoberfesten
Boktober komt er aan!
Satéh en Pulled Bock als beste uit de test
Duurzaam koken met geitenbokkenvlees
Geitenvlees wint food challenge
De coöperatie te horen op Mangiare! radio 1
Verspilling is Verrukelijk. Wij doen mee!