Hofweb neemt geitenvlees op in assortiment

Publicatiedatum: 22-03-2019

Bokjes zijn een volwaardig onderdeel van een biologische geitenboerderij. Ze geven weliswaar geen melk, maar ze worden wel geboren zodat hun moeders melk gaan geven. En dus willen we dat deze bokjes, nadat ze een goed leven hebben gehad, uiteindelijk hun weg vinden naar een Nederlands bord. 

Samen werken tegen voedselverspilling

Om geitenvlees bekender te maken en werken we samen met partijen die ook de waarde en het belang van dit ‘mannenvlees’ zien en hun steentje willen bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling. Een van die partijen is Hofweb, de eerste online biologische supermarkt die biologische boer en consument bij elkaar brengt. 

Veranderen van het voedsellandschap

Hofweb over de samenwerking met Bio Goat Meat: “Wat zou het mooi zijn als Nederlands bokjesvlees niet meer afgevoerd wordt als ‘waardeloos’ bijproduct… Geitenboeren mogen en kunnen trots zijn op hun werk. Op de biologische geitenkazen en andere zuivelproducten, én op de bokjesvlees dat er gewoon… bij hoort. Hofweb ziet dat de waardering voor ons voedsel een positieve wending krijgt- sterker nog, dat is onze grote drijfveer! Kromme komkommers, ‘moes’appels en flink rijpe tomaten - ze hebben (terecht!) hun plekje in ons weekmenu verdiend. Hofweb werkt - samen met onze klanten en boeren - aan een verandering in het voedsellandschap. Bio Goat Meat draagt in onze ogen een mooi steentje hieraan bij, door bokjesvlees op de (menu)kaart te zetten.” 

Food for thought? Bestel bij Hofweb een bokkenvleespakket. 
 

Overige berichten

Blog: bokinclusief boeren
Nominatie voor Food Heroes Award
Bokworst en Bockbier op Boktoberfesten
Boktober komt er aan!
Satéh en Pulled Bock als beste uit de test
Duurzaam koken met geitenbokkenvlees
Geitenvlees wint food challenge
De coöperatie te horen op Mangiare! radio 1
Verspilling is Verrukelijk. Wij doen mee!