Regionale keten voor geitenvlees
Mannenvlees. Het thema geniet een steeds grotere belangstelling. Haantjes, stiertjes, bokken, er is geen bestemming in de huidige voedselketens voor deze dieren en ze worden al snel als ‘bijproduct’ beschouwd. Ten opzichte van de andere mannelijke dieren staan bokjes op een extra achterstand doordat Nederlanders niet gewend zijn om geitenvlees te eten. Daar wil Bio Goat Meat verandering in brengen, onder andere door sterke regionale ketens op te bouwen. Korte ketens met een herkenbaar product uit de regio.
LIB steunt Bio Goat Meat
In Noord-Brabant wordt Bio Goat Meat hierin ondersteund door de Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant (LIB). Drie van onze leden, familie Verhoeven, familie Borsten en familie Van der Bruggen leveren hun biologische boklammeren aan Van de Huijgevoort Vers. Zij ontwikkelen er allerlei soorten producten van. Denk aan rollade, worst en stoofvlees. Deze producten worden vervolgens weer verkocht aan groothandels en retailpartijen. Zo ontstaat een sterke regionale keten.