Regionale keten voor geitenvlees

Publicatiedatum: 01-01-2018

Mannenvlees. Het thema geniet een steeds grotere belangstelling. Haantjes, stiertjes, bokken, er is geen bestemming in de huidige voedselketens voor deze dieren en ze worden al snel als ‘bijproduct’ beschouwd. Ten opzichte van de andere mannelijke dieren staan bokjes op een extra achterstand doordat Nederlanders niet gewend zijn om geitenvlees te eten. Daar wil Bio Goat Meat verandering in brengen, onder andere door sterke regionale ketens op te bouwen. Korte ketens met een herkenbaar product uit de regio. 

 

LIB steunt Bio Goat Meat

In Noord-Brabant wordt Bio Goat Meat hierin ondersteund door de Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant (LIB). Drie van onze leden, familie Verhoeven, familie Borsten en familie Van der Bruggen leveren hun biologische boklammeren aan Van de Huijgevoort Vers. Zij ontwikkelen er allerlei soorten producten van. Denk aan rollade, worst en stoofvlees. Deze producten worden vervolgens weer verkocht aan groothandels en retailpartijen. Zo ontstaat een sterke regionale keten.  
 

Overige berichten

Blog: bokinclusief boeren
Hofweb neemt geitenvlees op in assortiment
Nominatie voor Food Heroes Award
Bokworst en Bockbier op Boktoberfesten
Boktober komt er aan!
Satéh en Pulled Bock als beste uit de test
Duurzaam koken met geitenbokkenvlees
Geitenvlees wint food challenge
De coöperatie te horen op Mangiare! radio 1