Bezoekers Bio Beurs maken kennis met geitenvlees

Publicatiedatum: 19-01-2018

Bio Goat Meat was aanwezig tijdens de Bio Beurs op 17 en 18 januari in de IJsselhallen in Zwolle. In de stand konden mensen kennismaken met geitenvlees.  Kok Stefan Bremer van De Huiskamer in Ansen had voor de gelegenheid Rilette gemaakt van nekvlees van de Chevon. Ook presenteerde de coöperatie zich in een presentatie. 

Bio Goat Meat presenteert zich

De biologische geitensector streeft naar verbetering van het welzijn en de verwaarding van haar bokjes. Organiseren van vraag en aanbod zijn daarin essentieel. De sector heeft daarom de krachten gebundeld in de coöperatie Bio Goat Meat. Bestuurslid Marieke Louwes lichtte in een van de presentaties tijdens de BioBeurs op 18 januari 2018 toe wat de visie is van deze nieuwe coöperatie is. Ze behandelde vragen als: “Hoe krijg je geitenhouders warm voor samenwerking? Hoe zorg je voor regie in de keten? En hoe kom je tot verwaarding van een nieuw, onbekend product?” 

 

Overige berichten

Blog: bokinclusief boeren
Hofweb neemt geitenvlees op in assortiment
Nominatie voor Food Heroes Award
Bokworst en Bockbier op Boktoberfesten
Boktober komt er aan!
Satéh en Pulled Bock als beste uit de test
Duurzaam koken met geitenbokkenvlees
Geitenvlees wint food challenge
De coöperatie te horen op Mangiare! radio 1